Over het BCR

Op 8 juli 2012 trad voor het eerst het nieuw in het leven geroepen Bach Collegium Rhenanum , met groot succes, op in de St. Vitus kerk te Hochelten.

Onder muzikale leiding van Hans Linnartz (Kleef) zullen in de toekomst op projectbasis zowel koor- als instrumentale ensembles samenkomen, om regelmatig cantates en andere werken (passies, oratoria, magnificat, missa brevis etc ) van Johann Sebastian Bach uit te voeren. Als zetel voor deze ensembles werd bewust voor Hoch-Elten gekozen. Enerzijds wegens de bijzondere atmosfeer, architectuur, historische en landschappeijke betekenis, anderzijds om in de nabijheid van de grens de Duits-Nederlandse bezetting van het ensemble recht te doen.

Ook als Oecumenisch-Liturgische omlijsting zijn optredens van het Collegium voorstelbaar.

De St. Vitus kerk op de Eltenberg biedt ruimtelijk, acoustisch en spiritueel de ideale omstandigheden om de unieke muziek van Bach te laten klinken.

 

De deelnemers van het Bach Collegium Rhenanum zijn ambitieuze amateur- en professionele musici, die het als hun opgave zien zich uitgebreid bezig te houden met de muziek van Bach. Ook voor jonge, aan het begin van hun carrière staande, professionele muzikanten uit de regio Rijn-Waal biedt het ensemble een muzikaal thuis. Het BCR kent geen contributie, maar ook geen honoraria, uitgezonderd voor vocale en instrumentale solisten in concerten met een toegangsprijs. Ondanks de grote persoonlijke inzet en ondanks de ondersteuning van enkele weldoeners w.o. de Stichting Euregio, zijn er natuurlijk verdere kosten zoals orgelhuur, invallers bij ongewoonlijke bezettingen, bladmuziek, publiciteit etc.) Daar bovenop hebben we extra financiële middelen nodig voor het jaarlijkse grote concert. Uw ondersteuning is daarom dringend gewenst en we verzoeken u dan ook om regelmatig te komen luisteren en ruimhartig te schenken bij de vrijwillige collecte bij de uitgang.

 

Repetities zijn telkens op de dinsdag (orkest) en donderdag (koor) voorafgaande aan de zondag van de uitvoering.

Georganiseerd door de Duits-Nederlandse cultuurvereniging Liemers-Niederrhein e.V.